Teksti: Sirpa Mäkinen, luontokuvat: Venla Henriksson

Soliseva avaa elokuussa Lempäälän Ideaparkin kakkoskerrokseen kaiken ikäisille tarkoitetun mielen hyvinvoinnin taukopaikan.  Sinne voit tulla rentoutumaan, oppimaan uusia taitoja ja löytämään erilaisia ratkaisuja elämän haasteisiin tai ihmissuhteisiin.  Mutta… Mikä saa sosiaali- ja terapiapalveluja sekä eri yhteisöille kehittämistukea tarjoavan yrityksen Ideaparkkiin?  Miten Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallisten yritysten joukkoon kuuluva, arvopohjainen ja paikallinen pienyritys voi löytää paikkansa kauppakeskusympäristössä? Tai miten Solisevan yhtenä tavaramerkkinä olevaa luontohyvinvointia (Green care) voi edistää rakennetussa ja ihmisiä vilisevässä miljöössä?  Seuraavassa avaamme muutamia askelmerkkejä, joilla aloitamme ennakkoluulottoman ja varmasti työn täyteisen taipaleemme Ideaparkin kauppakeskusyhteisössä.

Soliseva logo kansikuvassa

Mielen hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa – kaikilla!

Ihminen on kokonaisuus. Terveellinen ravinto, liikunta, ulkoilu, kulttuuri ja muu itselle mielekäs tekeminen edistävät myös mielen hyvinvointia. Edellä mainittuihin löytyy Ideaparkista ja Lempäälästä jo paljon erilaisia vaihtoehtoja, hienoa!  Olennaista on myös riittävä lepo ja uni. Vahvistavilla ihmissuhteilla ja vanhemmuuden tuella voidaan edistää mielenterveyttä sekä ehkäistä sairastumisia myöhemmin elämässä. Tärkeää on myös mahdollisuus kuulua johonkin, kokea merkityksellisyyden tunteita ja tehdä omien arvojen mukaisia valintoja elämän eri osa-alueilla. Keskellä Ideaparkkia haluamme tuoda kaikkien ulottuville lisää mahdollisuuksia mielen hyvinvoinnista huolehtimiseen.

 

Sininen ulappa

Pelkkä luontokuvien katselu laskee stressihormonitasoja

Green Care Finland ry:n jäsenyrityksenä ja alan kehittäjänä Soliseva on vienyt lapsia, nuoria, mielenterveyskuntoutujia ja työyhteisöjä luontoon pian kolmen vuoden ajan. Näin aiomme tehdä jatkossakin. Aina luontoon lähteminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Siksi tuomme luonnon tavoitteellisesti, pieninä palasina ja osittain digiä hyödyntäen mukaan taukopaikan sisustukseen ja palveluihin. Luontoyhteyden vahvistaminen kun osaltaan vahvistaa myös mielen hyvinvointia. Useiden tutkimusten mukaan jo pelkkä luontokuvien katselu alentaa stressihormonitasoja niin lapsilla kuin ikääntyneilläkin. Eläimet ja luonto eri elementteineen toimivat hyvinä keinoina kiireen tunnun vähentämiseen, itsetutkiskeluun sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun.

Neurosonic logo

Pysähtymisen ja rentoutumisen taitoa voi myös treenata

Kiireisen ja suorituspaineita ruokkivan arjen keskellä tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja rentoutumiseen ja palautumiseen kaiken ikäisille. Toivomme, että Solisevan taukopaikasta tulee nimensä veroinen. Paikka, jossa voit poiketa esimerkiksi yksin tai kaksin Neurosonic® -hoidoissa (10-41min). Niiden matalataajuinen värähtely vähentää stressioireita ja kipuja, parantaa unen laatua ja jaksamista, aktivoi väsynyttä kehoa ja mieltä sekä palauttaa esimerkiksi urheilusuorituksen tai henkisen kuormituksen jälkeen.  Taukopaikan Neurosonic® -hoidoissa käytämme tukena toiveittesi mukaan myös Serinan –painopeittoja, rentouttavaa musiikkia, luontoääniä ja -kuvia sekä terapeuttista keskusteluapua. Meillä on erityisosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen myös Neurosonic® -hoitojen yhteydessä. Neurosonic® -hoitojen lisäksi järjestämme taukopaikassa erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ryhmiä ja teemapäiviä, joissa treenataan pysähtymisen ja rentoutumisen taitoja erilaisten harjoitusten sekä alustusten kautta.

 

Matalalla kynnyksellä osaavaa, ratkaisukeskeistä terapiaa

Aina mielen hyvinvoinnista huolehtiminen ja ongelmien ennaltaehkäisy eivät kuitenkaan riitä.  Vaikeat kokemukset voivat painaa mieltä, elämäntilanne kuormittaa, masennus ja riippuvuudet vaivaavat, ihmissuhteet takkuavat tai jokin yllättävä, traumaattinen kokemus lamauttaa toimintakykyä.  Tai tulee muuten vain tarve pysähtyä ja panostaa hiukan enemmän oman, parisuhteen tai perheen tilanteen selvittelyyn tai elämänlaadun parantamiseen. Näin voi käydä jokaiselle meistä, ja silloin on hyvä saada osaavaa apua mahdollisimman pian. Aloittamalla terapiavastaanotot Ideaparkin kauppakeskuksessa haluamme osaltamme vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää negatiivista leimaa ja avun saamisen haasteita.  Mielenterveyteen liittyviä pulmia on ok ratkoa mahdollisimman nopeasti ja matalalla kynnyksellä samaan tapaan kuin hammaslääkäri paikkaa reikiä tai kampaaja lyhentää takkuisten hiusten latvoja.  Lisätietoa mielen hyvinvoinnin taukopaikalla toimivien ratkaisukeskeisten terapeuttien osaamisesta löydät täältä. Tarvittaessa ohjaamme Sinua ja läheisiäsi muiden auttamistahojen puoleen tai vaikkapa KELA:n tukemaan psykoterapiaan hakeutumisessa.

 

Joutsenet laineilla

Vahvistavat ihmissuhteet ja perhearki kannattelevat

Ammatillisen osaamisen lisäksi luotamme sosiaalisten suhteiden ja vertaistuen voimaan sekä perheiden voimavarojen vahvistamiseen. Solisevan taukopaikalta löytyy erityistä paloa, osaamista ja verkostoja ihmissuhdekysymyksiin sekä vanhemmuuden tukeen ja lasten tai nuorten auttamiseen. Ja tätä jaamme mielellämme kaikkien kauppakeskuskävijöiden ulottuville, samoin kuin kuntien, oppilaitosten ja eri järjestöjen käyttöön. Syksyllä 2019 taukopaikassa alkavat mm. Aikuinen-lapsi –tunnetaitoryhmät, Mentalisaatio-ryhmä aikuisille ja luovia, terapeuttisia menetelmiä hyödyntävä ryhmä päihderiippuvaisten läheisille. Myös Kokovartalofiilis-blogin ja mm. Kosteusvaurioita –kirjan kirjoittaja Ani Kellomäki vierailee luonamme Ideaparkissa 16.11.2019.

Tarjoamme rekisteröityneenä yksityisten sosiaalipalveluiden tuottajana tai Walk in –periaatteella paitsi yksilö-, pari- ja perheterapiaa myös neuropsykiatrista valmennusta, perhetyötä ja kasvatusneuvontaa. Ihmissuhteisiin ja perhearkeen liittyvissä kysymyksissä käynnistämme mielellämme myös uusia yhteistyökuvioita, joten otathan meihin yhteyttä. Perheitä kohtaavia ammattilaisia tai muuten oman ihmissuhdetyön osaamisen kehittämisestä kiinnostuneita kutsumme mukaan syksyn Marjukka Laukkasen (MIELI Suomen Mielenterveys ry.) Perhearviointimenetelmä-koulutukseen.

Yhteiskunnallinen yritys logo

Yhteisöjä ja yhteiskuntavastuuta kehitetään yhdessä

Yhteiskunnallisena yrityksenä teemme hartiavoimin töitä sen eteen, että voimme toteuttaa osan palveluistamme asiakkaille maksuttomina erilaisten yritysyhteistyökuvioiden, varainhankinnan, maksusitoumusten ja kuntakumppanuuksien avulla. Mielen hyvinvoinnin taukopaikasta voi vuokrata myös työhuone- ja kokoontumistiloja. Luontoyhteyttä vahvistavissa tiloissamme on huomioitu eri syistä aistiyliherkkyyttä ja psyykkistä kuormitusta kokevien tarpeita.

Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme lisäksi yksilö-, ryhmä- ja esimiestyönohjausta sekä koulutuksia, palvelumuotoilupajoja ja teemapäiviä. Näiden palveluiden hinnasta ohjaamme vähintään 10% nuorten aikuisten ja opiskelijoiden maksuttomiin terapiakäynteihin sekä vauvaperheiden tukeen vv. 2019-2020.  Pidetään siis yhdessä huolta! Mikäli yhteiskuntavastuukysymykset kiinnostavat, haluat pyytää tarjouksen palveluistamme tai ehdottaa muuta yhteistyöstä kanssamme, niin otathan yhteyttä!

TERVETULOA tutustumaan Solisevan mielen hyvinvoinnin taukopaikkaan Lempäälän Ideaparkin kakkoskerrokseen pe 23.8. klo 14-18 ja la 24.8. klo 13-17!  Lisätietoa ja uusimmat uutiset syksyn toiminnastamme saat liittymällä Facebookin Soliseva goes Ideapark –tapahtumaan.

 

Pohjakartta ideapark

 

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja palveluista päivittyvät heinä-elokuun aikana myös www.soliseva.fihttps://lempaala.ideapark.fi/ ja https://tapahtumat.lempaala.fi/fi-FI. Voit seurata meitä myös somessa: www.facebook.com/soliseva.fi ja www.instagram.com/soliseva.fi.

 

 

Soliseva logo kansikuvassa

 

Soliseva – Mielen liikettä ja uusia taitoja!

p. 044-2937773, info@soliseva.fiwww.soliseva.fi

www.facebook.com/soliseva.fi, www.instagram.com/soliseva.fi