Joulu oli taas antamisen ja auttamisen ”kulta-aikaa”, hienoa. Monilla yksityishenkilöillä ja yrityksillä onkin jo tapana lahjoittaa joulutervehdyksensä hyväntekeväisyyteen esimerkiksi eri järjestöjen työn tueksi. Näin myös meidän perheessä ja Solisevassa – ”joulukorttikolikot” talletettiin Ensi- ja Turvakotien liiton työn hyväksi, jotta yhä useammilla lapsilla ja perheillä olisi mahdollisuus tehdä ihan oikeita, turvallisia retkiä vaikka suomalaiseen luontoon.

Itselleni pitkälinjan järjestötyöläisenä yrittäjyyteen liittyy vahvasti myös halu vaikuttaa ja kehittää laadukkaita palveluja, asiakaslähtöisiä ja dialogisia toimintakäytäntöjä. Soliseva toimii yhteiskunnallisen yrityksen periaattein, vaikkei sellaiseksi ole vielä rekisteröitynytkään. Yhteiskunnallista yrittäjyyttä tarvitaan mm. kehittämään uutta ja vastuullista liiketoimintaa, joka täydentää julkisia palveluja, kantaa vastuuta ympäristöstä ja toimii muutenkin mahdollisimman läpinäkyvästi.

Omaa osaamispääomaa voi antaa yhteiseen hyvään

Meillä pienyrittäjillä ei juuri ole suuria liiketoiminnan voittoja lahjoitettavaksi yhteiseen hyvään tai sijoittaa kehittämistoimintaan. Mielestäni voimme silti vaikuttaa, tehdä kestäviä valintoja ja pistää jakoon omaa osaamispääomaamme. Voimme myös haastaa kumppaneiksi isompia yrityksiä, jotka ovat kenties kiinnostuneita tukemaan palveluidemme saatavuutta lähiyhteisöissä tai laajemminkin. (…ja vinkvink kaikki tästä mahdollisuudesta kiinnostuneet laittakaahan yhteydenottopyyntöä tulemaan täältä.)

Solisevassa vastuulliset arvovalinnat näkyvät seuraavasti:

  • asiakaskokemuksen arvostaminen toiminnan suunnittelusta arviointiin
  • rohkea&reilu kehittämisote sekä kumppanuudet palveluiden tuottamisessa
  • osaamisen ja ajan lahjoittaminen n. 2h/vko: kirjoittaminen, järjestötyö ja Pro bono –terapiat, jotta avun saaminen ei jäisi kenelläkään ainakaan rahasta kiinni
  • paikallisuuden sekä lähiluonnon ja eläinten hyödyntäminen hyvinvoinnin lähteenä (Green care)
  • mahdollisimman paperiton toimisto ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.

Pidetäänhän huolta, ja vaihdetaan ajatuksia myös vuonna 2018!

Sirpa

Lisätietoa:
www.ensijaturvakotienliitto.fi
www.suomalainentyo.fi/yrityksille/yhteiskunnallinen-yritys.fi
www.arvoliitto.fi
www.gcfinland.fi

 

Soliseva logo kansikuvassa

Soliseva – Mielen liikettä ja uusia taitoja!

p. 044-2937773, info@soliseva.fiwww.soliseva.fi

www.facebook.com/soliseva.fi, www.instagram.com/soliseva.fi