Kirjoittaja Sanna Kiviruusu, Sosionomi-opiskelija.

Tullessani työharjoitteluun tänne Solisevan Mielen hyvinvoinnin taukopaikalle Ideaparkkiin, kuulin ensimmäistä kertaa Neurosonicista®, joka on osa Solisevan palvelukokonaisuutta. Mielenkiintoni kyseistä menetelmää kohtaan heräsi oitis, sillä olen viime vuosien aikana etsinyt monipuolisesti tietoa lääkkeettömistä kivunhallintakeinoista, jota Neurosonic® myös yhdeltä osin on. Jostain kumman syystä, en ollut siihen kuitenkaan vielä aiemmin törmännyt.

Sanna esittelemässä vaihtoehtoisia tapoja kivunhoitoon Solisevan Neurosonic® -hyvinvointihetkessä

Nyt työharjoitteluni aikana olen päässyt tutustumaan Neurosoniciin®. Ja pakko sanoa, että kuulosti siltä, että eteen on tullut jotain liian hyvää ja uskomatonta ollakseen totta. Laite, joka auttaa palautumiseen, stressiin, kipuun ja uneen… Lääkkeettömästi kehon omia luonnollisia korjaavia ominaisuuksia parantaen… Eihän sellaista laitetta voi olla olemassa? Vai voiko?

Tästä ihmettelystä alkoi tutkimusmatka, jota olen harjoitteluni aikana syventänyt entistä enemmän. Nyt haluan kertoa teillekin, mitä olen tähän mennessä saanut Neurosonicista® selville, tarjoten tässä blogitekstissä tiivistetyn infopaketin siitä, mikä Neurosonic® on, mihin siitä voi saada apua. Lisäksi haluan jakaa teille omakohtaisen kokemukseni ensimmäisestä Neurosonic®-käynnistäni täällä Solisevan tiloissa.

”Mitä seepra tekee, kun se on päässyt karkuun leijonalta? Se tärisee. Luonnollisen mekanismin eli lihasten tärinän tarkoitus on rauhoittaa ja palauttaa stressireaktiosta.” (https://neurosonic.fi/)

Neurosonicin ® tausta ja toimintaidea

Neurosonic® on Suomessa kehitetty rentoutusmenetelmä, joka auttaa tutkitusti parantamaan hyvinvointia ja terveyttä. Sen vaikutus perustuu matalataajuiseen värähtelyyn, jota Neurosonic®-tuoteperheen tuotteet tuottavat teknologiaa hyödyntäen. Tuoteperheeseen kuuluu divaani, moottorisänky, Professional-tuoli ja mobiilipatja. Näistä viimeisimpiä, eli mobiilipatjoja, löytyy Solisevan Mielen hyvinvoinnin taukopaikasta Ideaparkista kaksin kappalein.

Laitetta ohjataan mobiiliapplikaation kautta, jonka avulla valitaan eri käyttötarpeiden mukaisesti haluttava ohjelma. Ohjelmia on saatavilla kolmesta eri kategoriasta: rentouttava, palauttava ja aktivoiva, ja niiden tehoja sekä pituutta pystytään säätämään yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Näiden lisäksi voit valita myös ohjelmistosta uutena tulokkaana tehonokoset.

Neurosonicin ® vaikutuksista

Ohjelman aktivoituessa Neurosonic®-laite alkaa tuottamaan värinää ja ohjelmaan yhdistetty rentouttava äänimaailma antaa keholle ja mielelle luvan antautua Neurosonic®-hoidon tuottamiin hyvinvointia ja terveyttä parantaviin vaikutuksiin. Niitä ovat mm. unenlaadun paraneminen, stressin lievittyminen, kivun lievittyminen ja fyysinen palautuminen. Kehon ja mielen rentoutumisen ja palautumisen lisäksi, Neurosonicin® avulla voidaan myös herätellä kehon vireystilaa tulevia suorituksia silmällä pitäen ns. aktivoivilla ohjelmilla.

Neurosonicin® käytöstä on tehty erilaisia tutkimuksia ja sen positiivisista vaikutuksista on näyttöä mm. uniongelmien, ahdistuksen, stressin ja kivun hoidon yhteydessä. Neurosonicia® käyttäneet ovat kertoneet saaneensa Neurosonicista® apua erinäisiin uniongelmiin, ahdistukseen, mielialaongelmiin, kroonisiin kiputiloihin, stressiin sekä fyysiseen palautumiseen. Käyttäjät ovat kuvanneet mm. unenlaadun parantuneen, kipujen helpottaneen sekä yleisen rentoutumistason kasvaneen.

Neurosonicin® teho ja vaikuttavuus perustuvat autonomisen hermoston kautta tapahtuvaan luonnolliseen palautumiseen. Neurosonicin® kehoon tuottaman tärinän avulla vahvistetaan kehon itse itseään parantavia mekanismeja. Se ohjaa kehon mekaanisesti rentoutumisen äärelle ilman, että mieli joutuu työskentelemään sen eteen. Kun kehossa saadaan oma paranemis- ja rauhoittumisprosessi Neurosonicin® avulla käyntiin, kehon stressitasot laskevat autonomisen hermoston rauhoittuessa. Näin ollen välittäjäainetoiminnoissa tapahtuu positiivisia muutoksia, kehon nestekierto, lihasten verenkierto ja elimistön aineenvaihdunta paranevat, sydämensyke tasaantuu ja jännitys kehosta purkautuu, jolloin kehollamme on paremmat mahdollisuudet rauhoittua ja palautua eri syistä johtuvista kehollisista stressireaktioista.

Ensikokemuksiani Neurosonicista®

Kaiken tämän saavutetun tiedon jälkeen, pakkohan sitä Neurosonicia® oli päästä itsekin kokeilemaan… Odotukseni olivat kyllä korkealla, sillä itseltäni löytyy taustalta pitkäaikaista kroonista kipua ja tunnistan olevani välillä kova stressaamaan. Tiedän, että molempiin voi auttaa rentoutumisen harjoittaminen, ja olenkin kokeillut ja etsinyt aktiivisesti erilaisia rentoutusmenetelmiä ja -tapoja mindfullnesista joogaan. En vain ole oikein löytänyt sellaista, joka omalla kohdallani olisi toiminut tarpeeksi hyvin, ja päässyt puremaan oman kehollisen suojarefleksin läpi. Innokkaana olin siis valmiina Neurosonicia® kokeilemaan, kun siihen minulle mahdollisuutta tarjottiin.

Useimmiten suositellaan kokeilemaan aluksi rentouttavaa ohjelmaa perusasetuksilla, ja tätä ohjeistusta päätin itsekin noudattaa. Ohjelman käynnistyessä patja alkoi värisemään ja kuulokkeista alkoi soimaan rauhallinen musiikki. Ihmettelin, oliko patjaan vielä liitettynä joku lämpömekanismi, koska selkääni alkoi kuumottamaan ja suutanikin alkoi pikkuhiljaa kuivamaan… Mutta ei, hoitoon ei ole liitettynä mitään lämpömekanismia, vaan nämä tuntemukseni olivat molemmat merkkejä siitä, että elimistöni verenkierto ja aineenvaihdunta tehostui. (Siksi muuten suositellaan, että hoidon jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä!)

Siinä Neurosonic®-patjalla pötkötellessäni huomasin, kuinka rauhallinen palleahengitys alkoi pikkuhiljaa ohjautumaan ihan itsestään, enkä joutunut aktiivisesti tekemään työskentelyä sen eteen (Palleahengityshän on yksi tärkeä hermostoamme rauhoittava tekijä, jolla on merkittävä rooli kivun ja stressin hallinnassa). Pikkuhiljaa keho alkoi tuntumaan painavalta, sanoisin tuntemuksen kuvaavan fiilistä, että keho painuisi keskelle pehmeää ja lämmintä hiekkaa. Tunsin, kuinka lihasjännitys alkoi toiselta puolelta kehoa antamaan pikkuhiljaa myöden. Tuli olo, että tässä voisi vaikka olla pidemmänkin aikaa, vaikka usein on haasteena löytää hyvää asentoa maatessa, jossa pystyisi pidempää aikaa olemaan paikoillaan. Taisinpa käydä siinä hoidon aikana jo unen hämärämaillakin. (Nukahtaminen hoidon kesken ei ole mitenkään epänormaalia, vaan aika yleistäkin ja merkki siitä, että olet totaalisesti päässyt rentoutumismoodiin…) Kun patjan värinä ja musiikki kuulokkeista loppui, en olisi kyllä millään halunnut nousta ylös, sen verran hyvä fiilis ohjelmasta jäi.

Sinunkin kannattaa kokeilla!

Ensikertalaisena en voi olla kieltämättä sitä tosiasiaa, että kyllähän tuo 25 minuuttia jonkin sortin taikojaan teki. 25 minuuttia ilman vaikeutta löytää hyvää asentoa, 25 minuuttia ilman pää täynnä ajatuksia, 25 minuuttia paikallaan oloa ja täyttä läsnäoloa… Eli 25 minuuttia puhtaasti rentoutumista! Se tekisi varmasti terää itse kullekin ja pidemmällä aika välillä voi tuoda suuriakin muutoksia elämään elimistön stressitasojen pikkuhiljaa laskiessa. Stressi, on se sitten fyysistä tai psyykkistä, on aina uhka terveydellemme, jos se jää jostain syystä pidemmäksi aikaa päälle.

Yleisesti ottaen, kun jollain uudella menetelmällä halutaan nähdä sillä saavutettavia tuloksia, suositellaan, että sitä kokeiltaisiin sarjamuotoisesti; keholle tulee antaa oma aikansa käynnistää omat paranemisprosessinsa. Jään siis seurailemaan, saisinko Neurosonicista® itselleni yhden työkalun lisää omaan kivun- sekä stressinhallinnan työkalupakkiini.

Sitä odotellessani suosittelen varailemaan itsellesikin omaa Neurosonic®-aikaa tänne Solisevan Mielen hyvinvoinnin taukopaikalle Ideaparkin 2. kerrokseen. Jos kaipaat vielä lisätietoa, suosittelen tutustumaan Neurosonicin® sivuilla menetelmään paremmin.  Itse ajattelen kuitenkin, että omakohtainen kokeilu ja sen kautta saatava kokemus on ainut tapa, millä voit arvioida, voisiko menetelmästä olla apua juuri sinulle. 

Hinnaston löydät täältä ja vapaita aikoja voit varata suoraan täältä: https://slotti.fi/booking/soliseva/ tai ottamalla yhteyttä Solisevaan: Jonna p. 040 964 4957, jonna@soliseva.fi / Sirpa p. 044 293 7773, info@soliseva.fi

Soliseva logo kansikuvassa

 

Soliseva – Mielen liikettä ja uusia taitoja!

p. 044-2937773, info@soliseva.fiwww.soliseva.fi

www.facebook.com/soliseva.fi, www.instagram.com/soliseva.fi